12 Eylül 2012 Çarşamba

Linkedin Kullanırken Yapılan 7 Hata

LinkedIn bugün profesyoneller için bir numaralı sosyal ağ. Birçok çalışan LinkedIn kullanıyor. Kullanıyor ama ne kadar doğru kullanıyor? Uzmanlar LinkedIn hesaplarında birçok hata yapıldığını söylüyor. Kurumlara sosyal medya hizmeti veren OttoPilot’un sosyal medya uzmanı Alexandra Gibson, Inc.com’da en çok yapılan 7 hatayı şu şekilde sıralıyor:
 
Sadece iş ararken kullanmak: LinkedIn’de birden canlanan profiller görüyorsanız muhtemelen iş arayışına girmiş birileri var demektir. Sadece iş ararken değil, profili ve bağlantıları sürekli güncel tutmak, sadece ihtiyaç olduğunda kullanmaktan çok daha iyidir.

Profili tamamlamamak: Sizin veya şirketinizin profili zayıfsa, bilgiler eksikse, bu size bir fayda sağlamaz. Eksik bilgileri mutlaka tamamlayın. Ayrıca aramalarda daha kolay bulunabilmek için de birkaç anahtar kelime kullanarak profilinizi zenginleştirin.

Doğru gruplarda olmamak: LinkedIn’de birçok grup var. Nasıl başlayacağınızı, hangisine katılacağınızı bilmiyorsanız mezun gruplarından başlayın. Lise, üniversite olabilir. Ardından sektörel gruplara geçiş yapabilirsiniz. Hem kendi alanınız hem de çalıştığınız şirketin alakalı olduğu gruplara katılabilirsiniz.

Faydalı içerik paylaşmamak: Blog yazıyorsanız ve gerçekten faydalı bilgiler paylaştığınızı düşünüyorsanız bunu LinkedIn hesabınızda da paylaşın. Şirketinizin sitesinde yer alan bir bilgi, makale de olabilir bu. Veya hoşunuza giden, birçok kişinin ilgi duyabileceği bir site. Eğer paylaşacağınız yazı, makale dahil olduğunuz grupları ilgilendiriyorsa oralara da gönderin. Bu hem sizi düşünceli, paylaşımcı biri olarak gösterir hem de sitenize daha çok kişinin girmesini sağlar.

Bağlantıları geliştirmemek: Tekrar söylüyoruz, bu siteyi kullanmak için işinizin düşmesini beklemeyin. Belirli aralıklarla yeni kişileri ağınıza ekleyin. Gibson, çok da tanımadığınız kişileri eklememeniz gerektiğini düşünüyor: “Bunun gerçekten profesyonel bir ağ olmasını istediğinizi düşünelim, biri gelip size ‘Bağlantıların arasında X’i gördüm’ dediğinde birlikte yaptığınız işleri anlatmak var, bir de ‘Öylesine ekledim işte’ demek var.”

LinkedIn cevaplar kısmından yararlanmamak: Çok da bilinmeyen, kullanılmayan bir LinkedIn Cevaplar kısmı var. Burada bildiklerinizi paylaşabilirsiniz veya merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Soru soran birçok kişi var, eğer konuyla ilgili bilginiz varsa bunları paylaşabilirsiniz. Hatta soruyla ilgili olarak yazdığınız bir yazı, okuduğunuz bir makale varsa onun linkini de koyabilirsiniz.

Çalışma arkadaşlarınızı dahil etmemek: Çalışma arkadaşlarınızı sosyal ağlara çağırma fikri biraz garip gelebilir. Fakat LinkedIn profesyonel bir ağ olduğu için iş arkadaşlarınızı da buraya dahil etmekte bir sakınca yok. Hatta ileriyi de düşünün, bir şirket kuracağınız zaman eski iş arkadaşlarınızı yanınızda görmek isterseniz şu an neredeler, ne yapacaklar biliyor olacaksınız.

Kaynak: pudra.com